Stofarm uithakken van voegen

Het vervangen van voegwerk geeft vaak veel overlast voor de omgeving. Door het uithakken van het slechte voegwerk komt er veel stof en gruis vrij. Dit veroorzaakt, zeker bij droog weer, voor veel stof overlast. In deze stofwolken bevindt zich fijnstof dat schadelijk kan zijn voor de omgeving.
Stofarm uithakken

ARDON Gevelrenovatie heeft in zijn onderhoudsprogramma een uitermate stof reducerende oplossing voor dit probleem gevonden en past dit in praktijk toe: Stofarm uithakken

Doormiddel van het gebruik van een zeer krachtige en effectieve stofzuiger gekoppeld aan de pneumatische hakhamers reduceren wij de stofoverlast met zo’n 90%. Door de hoge zuigkracht en hoge filtratiegraad van de machine wordt het grootste deel van de geproduceerde stof afgezogen en opgevangen in de filterunit. In de filterunit vindt vervolgens een stofafscheiding plaats.

De stofafscheiding in de filterunit gebeurt vervolgens in twee trajecten. Door de cycloonwerking van de filterunit worden stofdeeltjes met een grote van minimaal 10µm afgescheiden. Het stof wordt gefilterd door een patroonfilter. Het overige stof wordt afgescheiden door het microfilter met een stof afscheidingsrendement van >99,97% D.O.P. Door dit proces wordt het fijnstof opgevangen en de omgeving gevrijwaard van fijnstof.